Rengöring av trappor med matta

Trapporna är området med högst trafik i de flesta hem. På grund av detta, är trapporna också ett av de smutsigaste områdena. Här kan du ofta se fläckar, spill, skräp och smutsiga fotspår från familjemedlemmar och husdjur. Och smuts blir ännu svårare att rengöra om trappan har en matta. Det är nödvändigt att du lär dig det rätta och mest effektiva sättet att skydda mattan, om du vill att din trappa ska hålla sig så ren och fräsch så länge som möjligt.

Se till att rengöra allt spill efter vätska omedelbart, för att förhindra fläckar på din trappa. Använd en trasa och ett mattrengöringsmedel av bra kvalitet.

Dammsug trappan regelbundet för att avlägsna all smuts. Om du har råd, investera också i en bärbar eller handhållen dammsugare. Trappor är svåra att rengöra, särskilt om du använder otympliga dammsugare. Och det kan också vara en orsak till olyckor.

Skydda mattan i din trappa mot direkt solljus, genom att placera persienner på ditt fönster. Solljus kan göra att mattan bleknar och ser gammal ut.

Sätt en mattlöpare på trappan. Mattlöpare är absorberande, sitter fast och är lätta att rengöra. Du kan köpa mattlöpare på byggvaruhus.

Det är också en god hjälp att anlita en professionell trappstädningsfirma 1 eller 2 gånger om året.

Om du fann detta intressant så kanske du vill läsa mer om trappstädning? Du kan få mycket bra information om du går till trappstädning.biz. Sidan är full av artiklar och fakta som kan vara till stor hjälp.

No related posts.